Asztrológia szabadakarat.hu

Szabad akarat

bodzan-antal-3-buddha

Azt csinálsz, amit akarsz. Ja, mégse. Mert vagy és vannak mások is. Van társadalom, van haza, van család, vannak szüleid, gyermekeid, van párod. És úgy nézel ki, ahogy: van nemed, magasságod, testsúlyod, arcod, füled, orrod, tested. És minden, ami van, élni akar és érvényesülni. Szabályokat teremt a létezés, így korlátokat állít a társadalom, az identitás, a körülötted lévő emberek és a saját fizikai képed is. Mindezekben van valami titokzatos determináció. Mintha belecsöppentünk volna valamiféle előre elrendeltetésbe, melynek okát nem tudjuk.
Mégis minden pillanatban tudatában vagyunk annak, hogy azt csinálhatunk, amit csak akarunk. Állandóan döntéseket kell hoznunk, és állandóan cselekszünk.
És állandóan megfelelünk a társadalom, a család, a munkahely, vagy a saját testünk fizikai korlátainak, igényeinek. Ez nem kényszer, mert nekünk is így jó. Mert az ember boldog akar lenni.

Ebben a végtelen sok szabályban, a determináció falai között dobog az emberben a szabad akarata. Mert tényleg azt csinálunk, amit akarunk. Csak vannak, akik még erről sem tudnak, és a tükörből nézik az egész életüket: mit mond a híradó, mit csinál a másik, mi a tanácsa valakinek az ő sikereire, táplálkozására, belátásaira.
És vannak, akik élnek a szabad akaratukkal. Nem elszenvedik életük adott kereteit, hanem gondtalanabbá és boldogabbá teszik azokat.

A szabad akarat a legerősebb teremtő erő, mert a szeretet ajándéka az embernek. És mint ilyen, akkor is működik, ha az ember nem akar tudomást venni róla.

Minden vallás arról szól, hogy megértesse a determinációt, és útmutatást adjon a szabad akarat használatához. Minden mágia arról szól, hogy hogyan alkalmazd a teremtő erőidet.
De minden üzenet személyes.

Ezért nem működik az „irodalmi” mágia. „Megvilágosodott” ezoteristák leírják, hogy miként legyél gazdag, sikeres vagy egészséges – lásd a Titok, Vonzás hatalma, az ilyen-olyan mágia könyveket -, aztán nézd meg, hogy miként élnek azok, akik ezekre lelkesek, és nézd meg, hogy lelkesedésük meddig tart.
Ugyanilyen „eredményes” a számtalan tanfolyam, és a „beavatott, megvilágosodott mesterek” előadásai, akik saját egójuk felhőjéből nem tudnak leereszkedni a hallgatóságukhoz, vagy ha néha igen, akkor csak azért, hogy begyűjtsék tőlük az ájulatot és elismerést, és ilyenkor képesek összetéveszteni magukat Jézussal.

Teremtő szabad akaratod használatára kaphatsz útmutatást és felvilágosítást másoktól, de bele ne ess annak csapdájába, hogy ezen „próféták” igazságai szerint gondolkodj, érezz és cselekedj. Mert minden embernek saját útja vagyon.
Hallgass mestereket, gondolkodókat előadókat, de aztán kapcsold ki az internetet, menj haza az előadásról… és tudjál magadról.

Neked is saját szabad akaratod van! Használd! Élj vele!
Az életedet csak Te oldhatod meg, a Földön nincsen mestered! Ha valaki mesternek állítja be magát előtted, azt röhögd ki. Szavaira figyelhetsz, és elgondolkodhatsz a számodra használható értelmein, de mások személyének ájulatába ne ess.
Ha gyengének érzed magad, és még mindig keresed a mestered, mert kell, hogy valaki útmutatást adjon, akkor megkaphatod. Ők nem tartják magukat mesternek előtted, de ha neked azok, hát azok. Onnan ismerszenek meg, hogy ismeretátadásaikban egy szó sem hangzik el önmagukról.
Mert a tanítás üzenet, a tanítás arról és annak szól, aki hallgatja. A jó pedagógus sem magát fényezi, hanem odafigyel a nebulóra, és megoldatja vele a házi feladatot. A sikeres példát megoldó diák örömünnepe a tanító ünnepe is, mert látja a gyermek felismerésörömét, lelki – szellemi megemelkedését, tehetségének kibontakozását és tudatosulását. Fényt gyújt benne, egy újabb csillagot a világra.

Színház a világ, és benne színész minden férfi és nő. A rendező az Isten.
A földi színházban is megvannak a szerepek, de hogy azt hogyan adod elő, az a tehetségeden, jelenléteden, szabad akaratodon múlik.
Persze mondhatjuk, hogy meg van írva a szerepünk, azon ugyan mit változtathatunk, de ez csak a földi tudatszint értelmezése. Az égi rendezés földi színpadán Tiborcból válhatunk akár III. Richárddá, vagy gonosz manóból tündérkirállyá…
S ha lement az előadás, a rendezővel megbeszélhetjük a következő szereposztást…

A földi teátrum rendezői instrukciója a csillagos ég. Ennek pillanatképe, a születési horoszkóp, mely tökéletes felvilágosítást ad szerepünkről, az ittlétű önmagunkról, és mindarról, hogy szerepünket miként játszhatjuk el az univerzum közönsége és a magunk legnagyobb örömére.


Adatvédelmi nyilatkozat | Kapcsolat
©2013 Minden jog fenntartva! Kiss Zoltán