Asztrológia szabadakarat.hu

Isa, por és homou vagymuk

asztrologia-02

A közel 820 éves Halotti beszéd szavait úgy tanítják az iskolákban, hogy „Ime, por és hamu vagyunk.”, vagy „Biza, por és hamu vagyunk.” – egyik értelmezés sem helyes.

Az „Isa” nem azt jelenti, hogy „íme” vagy „biza”, hanem „íza”, mai hangalakban „íz”. Az „íz” lelket jelent. Önmagában már nem, de szóösszetételeinkben, kifejezéseinkben még ma is használjuk, amikor azt mondjuk, hogy „ízetlen tréfa (lelketlen tréfa)”, vagy „ízes beszéd (lelket simogató, örömet okozó beszéd).

A hagyományos javas gyógyászat még ismeri az íz-terápiát. A jó ízű étel gyógyítja a lelket.
A három teremtő elemnek, a Tűznek, a Víznek és a Levegőnek megvannak a saját ízei. A Tűz elemnek a pikáns, fűszeres és csípős az íze, a Víz elemnek az édes és a sós az íze (mint ahogy a vizeink is vagy édesek, vagy sósak), a Levegő elemnek a keserű és a fanyar az íze.
Ha valamilyen elemi kisiklása, egyensúlyvesztése van az embernek, akkor azt a szájában érzett ízekkel helyre tudja állítani. A szervezetünk ezt nagyon tudja. Ezért van az, hogy néha nagyon megkívánjuk a csípőset, az édeset, a sósat, vagy a fanyar ízű ételeket. Mert az akkor nagyon jól esik.

A Tűz a cselekvő akarat, a Víz az érzelem, a Levegő az értelem eleme.
A pikáns, csípős íz, a Tűz kihajtja az ártó vizeket – ezért izzad a fejed búbja, ha erős paprikát eszel. Az ilyen Tűz ízű ételek megszabadítanak a hátráló érzelmi nyavalygásoktól, így képessé tesznek a helyes cselekedetekre.
Az édes és a sós ízek, a Víz oltja a túlzott tüzedet, és megnyugtat (aki nem tud aludni, igyon egy fél deci – nem több – vizet, és tegyen a nyelve közepére egy pici kristálynyi sót. Megnyugszik, és úgy fog aludni, mint a bunda).  A Víz ízű ételek lehiggasztják a forrófejűséget, és helyesen tudod átérezni elkövetkezendő cselekedeteidet.
A keserű és a fanyar íz, a Levegő helyre állítja a kapcsolatot az akaratod – a Tűz, és az érzelmeid – a Víz között, megszabadít az értelmetlenségtől. A cigaretta keserű ízű. Aki fejben felkészületlenül hagyja abba a dohányzást, az elhízik (Víz túlsúly), vagy idegesítően akaratos, indulatos lesz (Tűz túlsúly). A cigaretta hiányát nem nikotintapasszal kell ellensúlyozni, hanem fanyar, vagy keserű ízű növényekkel, ételekkel.
A Tűz és a Víz együtt helyre tudják tenni a Levegő túlsúlyban szenvedő embert, akinek úgy kavarodnak a gondolatai, amibe már lassan belebolondul. Sós sütemény erős paprikás pálinkával, egyből megnyugszik a páciens!

Az étel íze gyógyít.
Lelkednek olyan ízű ételre van szüksége, ami éppen a legjobban esik, amit nagyon megkívánsz. Étkezésed után addig élvezd az étel ízét, ameddig csak tudod, mert akkor gyógyulsz.
A rágógumi a legnagyobb lélekgyilkos, ha rögtön az étkezésed után veszed a szádba – amit persze a „jó szándékkal” leplezve erőltetnek a reklámok. De, ha már itt tartunk, ne rágógumival tisztítsd a fogaidat, hanem fogkefével és fogkrém helyett sóval. Ha például benedvesített fogkefére szódabikarbónát teszel az esti fogmosásnál, akkor egészséges lesz az ínyed, és csodálatosan fehérek a fogaid! Nem mérgezed magad fluoriddal, felesleges ízekkel, jól fogsz emészteni, kiválóan fogsz aludni, és képzeld, sokkal olcsóbb, mint bármelyik fogkrém!

De térjünk vissza a Halotti beszéd mondatához. Íz, por és hamu vagyunk. Vagyis lélek, por és hamu vagyunk.
Test és lélek az ember. A lélek leszáll születésekor a Földre, és testet kap a Föld porából.
Minden porcikád, sejted a Földből van. Van aki úgy látja, hogy csontból, húsból, vérből van a teste, és gyümölcsöt, zöldséget, kacsát, vagy malacot eszik, de ez csak szűk látókörű felismerése a világnak. Minden test és élelem a Földből, a porból van. A Föld anyagából táplálkozik, épít magának testet a növény, hoz létre magot. A mag a Földre hullva, abból szerez magának anyagot, melyből felépíti növényének testét. Ezt a Föld anyagából lévő növényt eszik az állatok, és alkotnak maguknak testet, ezeket az állatokat eszik a húsevő állatok, és mindent eszik az ember, hogy legyen neki teste.

Egy anya és apa eredendően a Föld elemeiből készített sejtjeivel alkot testet a magzatnak, akinek lelke beköltözik a szülei által készített testbe. Születéséig a Föld anyagaival – étellel és itallal – táplálja a testét az édesanyja, születése után meg saját maga.

Hogy a Föld porából hogyan lesz búza, fecske, vaddisznó, vagy ember, azt hívják genetikának, vagy biológiának. Az ember meg tudja fejteni, hogy mi, hogyan működik, eljátszhat azzal, hogy a meglévő élőkből újat hoz létre, nemesít, tenyészt, de a meglévő élőt nem tudja a Földből létrehozni. A sejtekkel, génekkel tudhat bánni, de nem tud sejtet gént létrehozni a Földből.
Ezt csak az Isten tudja. Ez a Teremtés.

Az „Íz (lélek), por és hamu vagyunk” az öröklét tudat mondata. Az ember örökléte csak vándor itt a földön. Megérkezik, kap hozzá ruhát a Földből, és táplálja azt itt létének végéig, aztán megy a dolgára…


Adatvédelmi nyilatkozat | Kapcsolat
©2013 Minden jog fenntartva! Kiss Zoltán