Asztrológia szabadakarat.hu

Hazugság és igazság

asztrologia-08

A hazugság a Hold, az igazság a Nap.

Földi életünkben a szerepszemélyiségünk jelene a Hold, az öröklétünk mintája a Nap.
A tudatlanságában önmagát igazoló ember a Hold, az öröklét boldogságát élő ember a Nap.

A Hold a hazugság.

A Kos Hold hazudik a Mérlegről, és közben nem veszi észre, hogy egójának hazugságait éli, mert nem akarja látni, hogy a világ több nála.
A Bika Hold hazudik a Skorpióról, és közben nem veszi észre, hogy ragaszkodásai hazugságában él, mert több a világ az elkötelezett véleményeitől.
Az Ikrek Hold hazudik a Nyilasról, és közben nem veszi észre, hogy nyitottságának és laza életszemléletének kábulatában él, pedig több a világ, mint a földi értelem.
A Rák Hold hazudik a Bakról, és közben nem veszi észre, hogy családjának, vagy identitásának hazugságaiban él, mert több a világ a teremtő erejének produktumaiban, mint a gyökereibe kapaszkodva.
Az Oroszlán Hold hazudik a Vízöntőnek, és közben nem veszi észre, hogy saját méltóságának hazugságában él, mert nem azt teszi, amire született. Görcsösen ragaszkodik abba, amitől nem lesz szabad, és megsértődik, ha méltatlan egzisztenciáját sértik.
A Szűz Hold hazudik a Halaknak, és közben nem veszi észre, hogy mennyire felesleges minden figyelme és aggódása, mert több az élet az ő ismereteinél, de nem tud hagyatkozni.
A Mérleg Hold hazudik a Kosnak, és közben nem veszi észre, hogy az áhított együttlét a társsal, a közönséggel, vagy a világgal nem jöhet létre kiforrott egyéniség nélkül.
A Skorpió Hold hazudik a Bikának, és közben nem veszi észre, hogy ő is itt van a Földön, és ha tetszik, ha nem, fizikai determinációban van: emberekkel, társadalommal, fűvel, fával…
A Nyilas Hold hazudik az Ikrekről, és közben nem veszi észre, hogy saját elképzelései és filozófiája rajta kívül senkit sem érdekelnek.
A Bak Hold hazudik a Rákról, és közben nem veszi észre, hogy célkitűzéseinek igaza miként terheli családját, hogyan okoz lelkiismeret furdalást önmagának.
A Vízöntő Hold hazudik az Oroszlánról, és közben nem veszi észre, hogy szabadosságával hogyan öli meg saját méltóságát.
A Halak Hold hazudik a Szűzről, és közben nem veszi észre, hogy miként veszít talajt a földi ittléte, mert nem akar hatalmat gyakorolni saját születésén.

A Nap az igazság.

A Kos Nap minden élethelyzetben megéli a jelen örömét. Nem köt kompromisszumokat, nem alázkodik meg a Mérleg értelmetlen tapintatával. Mindenki véleményét megköszöni, és azt, és úgy csinálja, amiben a legjobban érzi magát.
A Bika Nap érti a fizikai létet, és élvezi. Teremt és termékenyít életet, élményt, és tudást. Nem zárkózik el a Skorpió bölcsességébe, összefüggések, és mélységek nélkül is tudja élvezni és élni az életet. S így, tapasztalatainak élményeivel, többet tud meg a világról, mint bármelyik Skorpió.
Az Ikrek Nap a nyitottság élményével fogadja a világot. Meg tud bocsátani, mert sokkal szélesebb az út, minthogy egy keresztbe tett ág megbotlassza. Nincs az a dráma, mely gátló filozófiát, vagy vesszőparipát teremtene benne, mint az okostojás Nyilasban.
A Rák Nap képes feltétel nélkül adni táplálékot, élményt, ismeretet bárkinek. A saját tudatszintjén képes áldozatot hozni azért, hogy a másik kapjon. A Bak megfogalmazott célja és értelme nélkül adja szeretetét, mert eszébe se jut, hogy neki abból mi a haszna.
Az Oroszlán Nap tehetségét használva épít olyan birodalmat, melyben célokat ad „alattvalóinak”, és minden eszközt a rendelkezésükre bocsát, mert fel akarja nevelni őket. Méltó ő az elismerésre, mert boldoggá tette „országát”, megvalósította egyedi elképzeléseit. Született tehetségének örömében él, mégha egy tiszteletlen Vízöntő irigységgel gúnyolja is eredményeit.
A Szűz Nap figyelmének, elméjének hatalmával felügyeli, rendezi és irányítja az életét. Tudja, mi a jó és mi a rossz, tudja, mi a hasznos és mi a haszontalan. Világában minden rendben van, és a fizikai, lelki, szellemi tisztaság fenntartásában nem ingatja meg a Halak gyakorlatiatlan hagyatkozása.
A Mérleg Nap megtalálja helyét a világban. Úgy van tisztában jelen helyzetével, hogy azzal kivívja mások elismerését, és örömére van többieknek. Dicsőségét éli meg környezetében, vállalja, és figyelembe veszi mások véleményét, mert már nem csak a saját kedvét leli – mint a Kos – létezésében.
A Skorpió Nap boldog igazságérzetében, szótlanságában, és összefüggéslátásában. Igazságát nem látványosan, hanem bölcsen érvényesíti, tudja, hogy többre jut a hallgatással, mintha rögtön érvelne, és okosan használja azon ismeretek mély gyökerét, melyek nélkül a Bika is boldogan él a megismerhető világban.
A Nyilas Nap nem aprózza el az ismeretszerzés földi lehetőségeit, mert mindent tud. Gyógyítója és tanítója e világnak. Végtelen szeretet és türelem jellemzi az Ikrek minőségében még sokszínű, de felesleges információk tömegében gondolkodókkal szemben.
A Bak Nap tisztában van ittlétének feladatával. Tudja, hogy okkal van jelen a Földön. Vállalja felelősségét személyének, és mindent megtesz azért, hogy jelenléte eredményeket hozzon úgy magának, mint a világnak. Nem hagyja magát a múlt, a Rák lelkiismeret furdalásainak csapdájában, hanem tiszta szívvel teszi születtet feladatát.
A Vízöntő Nap jobbá teszi a világot. Kezdi magával úgy, hogy nagyon hamar felismeri saját hibáit, és folytatja úgy, hogy jobbá igyekszik tenni mások életét. Nem érdeklik a tekintélyek, és a bélyegek, csak az, hogy magának, a környezetének, vagy a világnak független, szabad életet teremtsen. Szemében nincs Oroszlán, nincs egó tisztelet, nincs rang, csak az ember van.
A Halak Nap ismeri a viccet: „- Hogyan tudod megnevettetni az Istent?
– Hát úgy, hogy elárulod neki a terveidet!”
Ő már felüláll mindenen. És ebben az állapotban szabad a létezésélménye. Minden szituációban jelen van, de már nem rázza meg semmi. Tudja, hogy a világ nem ennyi, és nem szorítkozik be a Szűz kiszámítható életrendjébe. Tudja, hogy minden rendben van, de ez a rend nem csak a Földön lakók rendje. Tiszteletben tart mindent, ami itt van a halandó világban, de nem kötelezi el magát, mert szíve odaát van – az öröklétben.

Itt vagy. Hogy ki vagy, jelzi születésedkor a Nap és a Hold.
Döntsd el, hogy a halandó, a tested, nemed, neved jelentő Hold szerint éled az életed, vagy az örök léted Napja szerint, mely ebben az életedben a számodra legmegfelelőbb csillagjegyben üzen.

A hazugság azért nem bűn, mert mindig hazudunk. Persze csak azok, akik azt hiszik, hogy kövérek vagy soványak, ez vagy az a nevük, és ezt vagy azt gondolják a világról. Meg azok, akik megmondják, mit kell ennünk, kiknek kell segítenünk, hogyan kell gondolkodnunk, éreznünk, cselekednünk. És azok, akik oktávtudat és Jézus tudat nélkül adnak megoldást mások életére… azok, akik Hold egójukkal élnek itt ezen a Földön.

Ne szégyelld, ha hazudtál. Hisz itt él a lelked.
A hazugság, az ittlét önigazolásának eszköze.
Az akaratlan, vagy tudatlan hazugságaiddal megzavarhatsz másokat, de nem ártasz senkinek, csak magadat csaphatod be.

A Hold-hazugságok olyan önigazolások, melyek értelmét vesztik az élet végén.
A Nap igazságai olyan boldogságok, melyek megmaradnak örökre a szíved mélyén.


Adatvédelmi nyilatkozat | Kapcsolat
©2013 Minden jog fenntartva! Kiss Zoltán