Asztrológia szabadakarat.hu

Botrány és csalódás

DSC00115

Van az égen egy olyan minőség, és egy olyan jelölő, amely felkavaró viharokat tud gerjeszteni az életünkben.
Akinek ez a minőség erősen jelen van a születésében, annak olyan eseményeket hozhat, amitől rettenetesen szenved, a másik fél pedig – akivel megéli -, értetlenül áll az események előtt.

Ezek az események úgy kezdődnek, hogy kapcsolatra lép ez a két ember, a szenvedő és az értetlen.
A színpad és a kellékek lényegtelenek. Lehet ez házastársi, üzleti, baráti, rokoni, vagy bármilyen emberi kapcsolat.
A szenvedő személyiségképét uralja ez az égi minőség, amely végtelen bizalommal, és reménnyel tölti el az értetlen felé. Kapcsolatukban mindig a jót, dicsőt és a beteljesedést látja, ezért mindent meg is tesz a kapcsolatért, a másikért. S, ha a másik mindent az ő elvárásainak megfelelően teljesít, akkor a szenvedő nem szenved, hanem boldog, a másik pedig nem szembesül az értetlenséggel.

A baj akkor kezdődik, amikor a szenvedőnek nem teljesíti az elvárásait a másik.
A bajt úgy fokozza a szenvedő, hogy a másik első hibájánál nem említi meg a kifogását. Mert békét és harmóniát szeretne, és abban bízik – áltatja magát -, hogy ez csak egy apróság volt a másik részéről „mindenkivel megeshet”, és még meg is sajnálja, amiért nem teljesítette a másik az ígéretét. Itt olyan ígéretről van szó, amely a kapcsolat elején kimondatott, vagy egyértelmű volt írott szabályok nélkül is mindkét fél részére. Itt még senki sem áldozat.

De nagyon nagy hiba történt! Mert a kapcsolat most már úgy folytatódik, hogy a másik igazolást kapott mulasztására, súlyosabb esetben még a szenvedő kért elnézést tőle…
A kapcsolatban a másik elköveti az újabb mulasztását, a szenvedő ezt továbbra is elnézi neki, és szó nélkül hagyja. Ezzel a szenvedő súlyosan becsapja a másikat, mert az semmit nem érez hibájának, így nem is tud róla, hogy gondot okoz a társának. Később a másik beleül ebbe a helyzetbe, és sorozatosan követi el azokat a hibákat, melyeket a szenvedő, még mindig nem ró fel neki, így azok számára nem is léteznek.

A szenvedő gyáva szólni. Azzal áltatja magát, hogy biztosan úgy lesz, ahogy eredetileg elképzelte, és a másik hibáira még ő maga ad igazolást, és még képes továbbra is elnézést kérni a másiktól.
Szélsőséges esetben még odáig is fajulhat a történet, hogy a másik, meglátja a saját hibáit, látja, hogy semmi következménye nincs ezeknek a szenvedő részéről, és elkezdi kihasználni őt.

A szenvedő poharában cseppről cseppre gyűlik a méreg. Erről a másik semmit nem tud, így fogalma sincs, mit követ el a társával szemben.
A botrány akkor tör ki, amikor a szenvedő méregpohara betelt, mert akkor ráborítja a másikra.
Az összes cseppet. A másik meg teljes értetlenséggel áll az esemény előtt.

A szenvedő, most nagyon szenved, mert a közös jövő, a dicsőséges boldog állapot reményeinek okán nem szólt minden méregcseppről, sőt rejtegette a másik elől, hogy azt nehogy megzavarja az ígéreteinek kibontakozásában.
A másik azért lesz értetlen, mert az utolsó cseppet látja, és nem érti, mi ez a nagy borulás, egy „ilyen apróság” miatt.

Alamuszi nyuszi nagyot ugrik!
Mert a szenvedő egy alamuszi nyuszi. Akiről a másik el nem tudta képzelni, hogy kirakja a szűrét, lecseréli a zárat, kiírja a cégből, az életéből, netán bírósági végzést küld, nem veszi fel a telefont, vagy nem ad pénzt neki, és egyik napról a másikra borítja a kapcsolatot…
A másik értetlenkedik, aztán megsértődik, önigazol, és ha nagyon értetlen, akkor támad. De ezen utóbbi esetben nagyon hamar rájön, hogy nincs mit.

Dráma van. A szenvedő világbékéje felborult, az értetlent megrázkódtatás érte.
Ki a hibás? Mindkettő.
A szenvedő azért, mert hagyta, hogy idáig fajuljon a kapcsolat, az értetlen másik azért, mert azt hitte, hogy büntetés nélkül hibázhat a végtelenségig.

Ez a minőség az égen a Mérleg jegye, jelölője a Vénusz.
Azt a primitív „asztrológiát” hagyjuk, hogy ez a „Mérleg szülöttekre igaz”. Mindenki felett ugyanaz az égbolt van, mindenkinek uralja valamelyik életterületét a Mérleg jegye, mindenki születésében jelen van a Vénusz. Így ha nem is a személyiségből fakadnak ilyen problémák, akkor „csak” valamelyik életterületen (anyagi, munka, egészség…) nyilvánulhatnak meg.
Erre a „szenvedő” személyiségképre az adhat nyomatékot, ha az Aszcendens, a Nap, a Hold, az Aszcendens ura a Mérlegben, vagy vénuszi fényszög van ezekre a születési horoszkópban. Okozhat ilyet még egy nagyon erős VII.-es Ház is, főleg, ha vannak benne személyiség jelölők is.

Ha tanultál asztrológiát, akkor már azt is tudod, hogy miért van emelt helyzetben a Szaturnusz a Mérleg jegyében.
A Szaturnusz az isteni igazság bolygója. Ebben a „szenvedő-értetlen” kapcsolatban adja a legkeményebb tanításait a résztvevőknek. A Szaturnusz itt követeli meg a legélesebben a következőket: állítsd fel a határaidat, tudd, hogy részvételed mettől meddig tart! S, ha ez megvan, ezen határokon belül vállalj minden felelősséget!

Csillagismeret nélkül is zajlik az élet. De akik tudni akarják saját születésük horoszkóp üzeneteit, azoknak megtanítom három nap alatt. (Ez itt a reklám helye volt.)

Figyelj kapcsolataid jeleire, és ne kövesd el a szenvedő hibáit, mint ahogy ne ess az értetlen állapotába se!


Adatvédelmi nyilatkozat | Kapcsolat
©2013 Minden jog fenntartva! Kiss Zoltán