Asztrológia szabadakarat.hu

A vegetáriánus

DSC00010

Kaptam egy video-linket azzal az ajánlással, hogy ez egy olyan előadás, amilyen jót még nem hallott a küldője erről a témáról, hogy ezt mindenkinek látnia kell, mert ha eddig semmi, hát majd ez megváltoztatja, illetve helyre teszi a táplálkozásunk bűneit.
Aki ismer, az tudja, hogy az ilyen felvezetés már az előítélet fátylát emeli figyelmem felé, és kioldozza kardom kötőzsinegét, hogy kardomat azonnal kirántsam és vágjak az oktávtudat alacsony szintű értelmezéseit hallva…

Nos, erre nem volt szükség.

Bizonyára voltál már te is úgy, hogy olyan közléssel találkoztál, ami ha rögtön megbotránkoztatott, az csak egy pillanatig tartott, mert a második pillanatban már nevetni volt kedved, és sajnálni a közlőt.
Gyermeket és fogyatékost a természeti népek sem bántottak…

Elkezdtem nézni az előadást. Egy amerikai egyetemen tartotta egy spotos alkatú, nagyon kolerikus fiatalember.
Az előadás a vegetáriánus táplálkozásról szólt, és az első sok perc arról, hogy ő – az előadó – hány országban csinált botrányt a vágóhidakon, az utcákon, és hogy hányszor tartóztatták le, ültették börtönbe, vagy fogdába tiltakozó cselekedetei miatt. Ezzel, egy személye iránti tiszteletet és elismerést akart kiváltani a hallgatóságából, de aki ismeri a szeretet törvényét, az rögtön tudta, hogy kijelentései, mint ahogy a cselekedetei is egy zárt elméjű, sötétségben vergődő emberé.
Az öndicsőítés után rátért a húsevés szerinte bizonyítható hibáira. (Ezt azért írtam így, mert nem idézem és nem élek az ő mocskos szavaival.) Kezdetben felhozott minden, tök összefüggéstelen példát, amiben elhangzottak napi kamion számok, tonnák, amik szállítják a húst a városokba, mindenféle környezetszennyező adatokkal, mintha a vegetáriánus városokba – ami az álma – nem kellene ugyanezen kamionoknak szállítani a brokkolit…

Azután dramaturgiailag felépítve jött egy „szenzációs” kijelentése, miszerint a húsevők miért nem esznek úgy, mint a húsevő állatok? Azonnali példának hozta fel az egyetem parkját, ahol mókusok szaladgálnak, és azt mondta, hogy tessék! Húsevők! Fogjátok meg a mókusokat szájjal, és egyétek őket meg szőröstől, belestől, mindenestől, mert ez a húsevők természetes táplálkozása.. – a közönség nevetett, és ekkor biztosan sokan „megtértek” -.
De senki nem volt a teremben, aki megkérdezte volna az előadót, hogy „- mondja, maga legel?”

És ekkor már tényleg kedélyesen, szórakozva néztem ezt a cirkuszi produkciót, amikor olyasmivel tetézte hülyeségét, ami már el sem akartam hinni.
Drámai feszültséget keltett az elkövetkezendő bejelentése előtt. Csigázta a közönségét, aztán előállt az igazsággal! És azt mondta: „- Igen. Én imádom a fasírt ízét, a szalonnáét, a hamburgerét!” Hatásszünet… a közönség megdöbben! És jön szavaiból a megváltás: „- Van fasírt ízű, szalonna ízű, vagy hamburger ízű szójakészítmény! Nem kell nélkülöznötök!”
És az már csak hab a tortán, hogy percekig mentegetőzik, hogy amilyen termékeket most bemutat a kivetítőn, azok csak jó példák, a gyártót ne vegyék figyelembe, mert ő nem reklámtevékenységet végez, csak mutatja, hogy mik vannak.
És senki nem kérdezte meg tőle, hogy ültetett-e már szalonna ízű szójababot..?

Előadását befejezte ez a próféta. Sokan megtértek, mert megértették, hogy aki húst eszik az állat, és árt a bolygónak…
És ezek mindegyike szerencsétlen életű lett, és beteg…

Hidd el! Egyetlen előadó sem fog helyetted érezni. Egyetlen előadó sem mondhatja meg neked, miként érezz.
Aki összekeveri az állati létet az emberével, az semmit nem tud a teremtésről.
Aki félelmet kelt létezésedben, akár a táplálkozásod okán, az gonosz.
Aki lelkiismeret furdalást kelt benned, és rávesz az ilyen-olyan táplálkozásra, az üzletember.
Aki megmondja neked, hogy miként kell élni, az hamis próféta.
Aki mókus példákat hoz fel, és hús ízű szóját… az hülye.

Nem az a vegetáriánus, aki nem eszik húst, hanem az, aki nem kívánja a húst.

Kiváló szellemiségű, és fizikai állapotú vegetáriánus barátaim vannak. Teljes békében együtt élnek húsevő táplálkozásommal. Nem szólnak, csak példát mutatnak. Sokszor együtt tartok velük, de hagyják, hogy az élményt magam dolgozzam fel, és közben sokat nevetünk és filozofálgatunk, ami nem nélkülözi a szellemes fricskákat. Meghagyják az egy-két hetes húsnélküli élményt, hogy magam érezzem át áldásait.

Szeretem őket. Szeretem az állatokat és a növényeket.

Úgy szeretem…, majd megeszem őket!


Adatvédelmi nyilatkozat | Kapcsolat
©2013 Minden jog fenntartva! Kiss Zoltán