Asztrológia szabadakarat.hu

A Nap, a Hold és a menyegző

bodzan-antal-4-pala-marvany-kunos

Születésünk pillanatában meghatározó a Nap és a Hold helyzete az égen.
A Nap a teremtő életerő, a büszkeség, a kiteljesedett boldogság és szívének szeretete az emberben. A Hold a földi szerepszemélyiség, a pillanatnyi, így mulandó kedve, hangulata, a lelkesedés öröme és kudarcainak fájdalma, a mulandó élet létérzése életünkben.
A Nap öröklétű a Hold idejéhez képest, mely megszületik (újhold), teljében van (telihold) és fogyni kezd, míg meg nem hal, és egy újabb újholddal kezdi a következő ciklusát, ugyanúgy, mint ahogy egy ember kezd új életet az előző után.

Az öröklét és a ciklikus személyiségkép kapcsolata úgy működik bennünk, mint ahogy a fény e két égi jelölőben.
A Nap a kiáradó Tűz: a férfi. A Hold a befogadó Víz: a nő. A Napnak saját fénye van, a Holdnak nincs. Ő csak a Nap fényében fürdik. A fény maga a szeretet, így a Nap szeretettel árasztja el a Holdat, a Hold dicséri fényéért a Napot.
A Nap házasságra hívja a Holdat, mint ahogy az Isten szellemisége a vízbázisú emberiséget.
A teljes univerzum ott van minden egyes emberben. A bennünk élő Holdat, a mulandó létérzésünket hívja házasságra a szívünkben élő örök szeretet, a Nap.

Akinek szíve nem szereti a saját szerepszemélyiségét, létérzését, vagy nem tud büszkének lenni, felnézni saját magára, annak dicstelen az élete. Ha az ember szíve és lelke együttműködő szeretetházasságot köt, akkor dicsőségben éli jelenét.

Ami kint, az bent. Az égi Nap-Hold kapcsolat igaz minden párkapcsolatra is.
Hogy a házasság dicsőséges legyen, a férfinak semmi más dolga nincs, mint fénnyel árasztani el, szeretni a nőt. A Nap öröklétével kell, hogy biztonságot is adjon a Hold mulandó földi létének, de ha emellett nem árasztja el szeretettel, a dicsőség elmarad.
A nőnek semmi más dolga nincs a házasságban, mint felnézni rá és dicsérni a férfit. Az a nő, aki nem tud elismeréssel tekinteni férjére, ne csodálkozzon rajta, ha működésképtelen a házassága.

A Nap és a Hold égi helyzete a születési horoszkópból megismerhető. Amilyen csillagjegyben vannak, azon jegyek fényüzenetei és fényszögkapcsolatai adnak útmutatást az ember önismeretére.
Aki ezzel az önismerettel helyesen értelmezi a születésében lévő Nap és a Hold üzeneteit, az megteremtheti a maga belső békéjét. És aki ezt megteszi, választ kap az összes társkapcsolati kérdésére is.

Ismerd meg saját születésed fényüzenetét, tartsd meg a menyegzőt saját szíved és lelked között, s így élj boldog házasságban önmagaddal, a társaddal és a világgal!


Adatvédelmi nyilatkozat | Kapcsolat
©2013 Minden jog fenntartva! Kiss Zoltán