Asztrológia szabadakarat.hu

A bennünk lévő két ritmus

DSC00075

A tavaszpont vándorlásának ritmusa az égen azonos az emberben lévő két ritmussal, a szívveréssel és a lélegzéssel.
Az ember szíve percenként 72-t ver, és ezalatt 18-at lélegzünk. Ennek a két számnak az aránya (72÷18) 4… és 4 perc alatt fordul egy fokot a Föld.
30 perc alatt 2160-at dobban a szívünk, mint ahogy a Föld körül lévő csillagos égbolton 30 fokot tesz meg a Tavaszpont 2160 év alatt.
Egy nap az ember 25920-at lélegzik, s a tavaszpont 25920 év alatt járja körbe a csillagos égboltot.

Az ember az egyetlen lény itt a Földön, akiben az életét fenntartó két ritmus megegyezik az univerzum ritmusidejével.
És csak egy percre gondoljunk bele, mi is ez a két ritmus.
Vegetatív mozgás. Vagyis úgy éljük az életünket, hogy soha nem gondolunk rá, nem mi irányítjuk. Pusztán természetesnek vesszük, hogy van. Igen. Dobog a szívünk és lélegzünk, miközben a fontos ügyeinkkel vagyunk elfoglalva, és tesszük a dolgunkat…

De az emberi életnek oka és szerepe van itt a Földön, melynek megélése közben senkinek sem jut eszébe, hogy dobog a szíve és lélegzik. Pusztán csak azért, mert nincs is rá szüksége.
Az embert életben tartó szívverés és lélegzés az Isten dolga. És ebből két felismerés fakad.
Az egyik az, hogy ha kilátástalannak érzed az életed, akkor vedd észre, hogy még mindig dobog a szíved és lélegzel. Ha te már feladnád, akkor lásd be, hogy azért élteti benned a Teremtő e két ritmust, mert minden percben lehetőséget ad neked a szeretet felismerésére, önmagad megváltására.
A másik, hogy az egójában büszke ember földi cselekedeteinek sikerében fürödve jó, ha tudja, hogy létezésének ezen két ritmusára nincs befolyása, és azt akkor veszi el tőle a Teremtője, amikor akarja.

Ez a tény lehet vigasz vagy csalódás. Mind a kettő természetes valója ennek a polarizált, állandóan változó, a születés utáni elmúlás világának. Ugyanúgy megvan ez minden ember életében, mint ahogy az egész emberiség történelmében.

Az égbolton a szívverésünk és lélegzésünk ritmusában vándorló tavaszpont tökéletes üzenetet ad az emberiségnek arról, hogy milyen minőségű világidőben élünk. A tavaszpont csillaghelyzete határozza meg az emberiség kultúráját, társadalmi struktúráját, istenképét és mindent, ami lényeges.


Adatvédelmi nyilatkozat | Kapcsolat
©2013 Minden jog fenntartva! Kiss Zoltán